Iskolatáska akció

2017. 09. 06.
hisz.hu
Tanszerekkel megpakolt iskolatáskákat vittek több mélyszegénységtől sújtott település nebulóinak a HISZ aktivistái. A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának önkéntesei Karancsságon, Magyon és Salgótarjánban is szerveztek osztást a helyi kisiskolások számára.

A nyár elején kezdett új kampányba a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata. A szervezet „Iskolatáska 2017” névre keresztelt programjában már a szeptemberre készült: olyan felajánlásokat várt - első sorban tanszereket és iskolaszereket - melyekkel a nélkülöző családok iskolakezdéssel kapcsolatos terheit könnyíthetik meg.

 

A Szeretetszolgálat évek óta külön figyelmet fordít a problémára, idén első alkalommal azonban már a nyár elején szervezett gyűjtőkampányt indított, ami a tapasztalatok szerint megmozgatta az adományozásra nyitott embereket.

„A családok számára a szeptemberi első becsengetés mindig extra költségeket is jelent. A szegénységben élők számára ez hatványozottan nagyobb terhet jelent: évtizedek óta látjuk mi is, hogy van, ahol a kosztpénzből vesznek el, hogy a gyerekek beiskolázását meg tudják oldani”

- mutatta be az akció hátterét Kovács Sándor a HISZ elnöke, aki egyúttal a szervezet és a megadományozottak köszönetét is kifejezte a jószívű felajánlók felé.

„Ez Magyarország jövőjébe való vetés volt. Örömmel láttuk, hogy volt aki 100 forinttal, és volt aki 20 db egyenként legalább 10.000 forint értékű megtömött Iskolatáskával lepte meg a Szeretetszolgálatot”

– mondta a Heteknek Kovács.

A HISZ több módon segítette a rászoruló gyermekeket. Volt, ahol az Iskolába küldte el a tanszerek megvásárlásához szükséges pénzösszeget és a tanító néni vásárolta meg az általa szükségesnek tartott iskolaszereket, míg máshol a beérkezett megtömött Iskolatáskákat osztották ki.

De több településen is nagy segítséget jelentett a a szülők kezébe készpénzben kiosztott beiskolázási segély is. Az összegyűlt iskolatáskát, valamint a belevaló iskolaszereket idén elsősorban a Magyi, a Salgótarjáni Uzoni Péter és a Karancssági általános iskolájába vitték el, ez utóbbi helyen egész délutánt betöltő Szeretetnapot tartottak.

A rendezvény során több csapat nevezésével ételfőző versenyt szerveztek és az elkészült mintegy 300 adag gulyáslevest, lecsót, töltött káposztát a falu rászorulói között osztották ki. A rendezvényen volt még ingyenes hajvágás amelyen negyvennél is több gyermek haját vágták le ügyes kezű fodrászok.

De kiosztásra került 1000Kg gyümölcs mellett 250 fő részére a Cserpes Sajtműhelyben összeállított tejből-kakaóból, sajtkémből, túró Rudiból álló ajándékcsomag is. A rendezvény egyik mindenki által várt eseménye az elsős kisgyermekek részére ünnepélyesen átadott megtömött iskolatáska átadás volt, amellyel mintegy útjukra bocsájtották a legkisebb nebulókat. Ezután nem csak nekik, hanem a nagyobbak részére is kinyílt a „tanszerbörze” ahol több tucat család tölthette fel az iskolásaik tanszerigényes táskáit.

A HISZ-es családi napot ének és táncbemutatóval, illetve dekázó versennyel zárták. Külön örömöt jelentett, hogy az egyes versenyek győztesei Gera Zoltáén által felajánlott dedikált focilabdát kaptak díjazásként.

 
Kattintson ide a galéria megnyitásához!

Kapcsolódó cikkek

2021. 08. 27.

karancssági köszöntés

Köszönjük Bandi Tanár Úr!️Ezzel a köszöntéssel fogadták Új András testvérünket az augusztus 20. ünnepnapon, a  karancssági falunapon szervezett ünnepi rendezvényen. Nyugodtan mondhatjuk, hogy az ünnepelt a helyi közösség egy szellemi nagysága, akinek gazdag életútja e pontján tiszteletét fejezte ki...
2018. 06. 14.

Ételosztás Salgótarjánban

Június 13. újra egy kis megkönnyebbülést hozott azoknak a salgótarjáni embertársainknak, akik ellátogattak a városközpontban felállított HISZ-sátorhoz. Önkénteseink 100 adag gulyással és teával várták a rászorulókat, akik a meleg nyári idő ellenére is nagy örömmel fogyasztották a főtt ételt. Az...

Kapcsolat

Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata

HISZ budapesti központ elérhetőségei

  • Segélyiroda: 1103 Budapest, Gergely utca 30.
  • Ügyfélszolgálat: kedd 12.00 - 17.00 | csütörtök 10.00 - 15.00
  • Telefonszám: +36 1 379-3032
  • Postacím: 1475 Budapest, Postafiók 160.
  • E-mail: hisz@hit.hu
  • ADATVÉDELEM

BANKSZÁMLASZÁM:
12072507 - 01431114 - 00100002

NEMZETKÖZI BANKSZÁMLASZÁM:
HU13 1207 2507 0143 1114 0010 0002 UBRTHUHB

EUROBAN NYITOTT NEMZETKÖZI BANKSZÁMLA SZÁM:
HU68 1207 2507 0143 1114 0040 0003 UBRTHUHB RAIFFEISEN BANK

Regionális HISZ központok elérhetőségei